Otroški sedeži za kolo

Thule otroški sedeži za kolo: varni in udobni

Užitek kolesarjenja z družino, občutek vetra v laseh in skupno preživljanje časa na svežem zraku so neprecenljivi trenutki, ki jih lahko delimo z našimi najmlajšimi. Vendar pa je zagotavljanje varnosti na kolesu za naše otroke ključnega pomena. Medtem ko izbiramo kakovostna kolesa, ne smemo pozabiti, da mora biti enako kakovosten tudi otroški sedež za kolo.

Otroci so polni radovednosti in energije, zato je kolesarjenje zanje izjemno privlačno. A kljub vsemu veselju, ki ga prinaša, sta varnost in udobje naših malčkov na prvem mestu. Otroški sedeži za kolo niso samo dodatek, temveč dodatna oprema, ki omogoča, da otroci varno uživajo v kolesarjenju skupaj s starši. Ko govorimo o kakovosti, ne moremo mimo blagovne znamke Thule, ki je sinonim zanjo.

Na kaj biti pozoren pri nakupu?

Ko gre za izbiro otroškega sedeža za kolo, je varnost primarna skrb vsakega starša. Prvi korak pri izbiri je zagotoviti, da je sedež skladen z vsemi varnostnimi predpisi. Preverite, ali izdelek izpolnjuje ustrezen standard za otroške sedeže za kolo in ali ima certifikat, ki ga potrjuje. Pogosto se standardi razlikujejo glede na državo, zato se posvetujte s prodajalcem na prodajnem mestu in preverite še vse dostopne informacije na spletu.

Poleg skladnosti z varnostnimi predpisi je pomembno, da izberete sedež, ki ustreza velikosti in starosti vašega otroka. Otroški sedeži za kolo so običajno razdeljeni v različne kategorije glede na težo in starost otroka, zato preverite, ali sedež, ki ga izberete, ustreza vašemu otroku. Prav tako preverite, ali sedež omogoča pravilno pritrjevanje in prilagajanje varnostnih pasov, da bo otrok trdno, a hkrati udobno nameščen v njem.

Varnostni pasovi naj bodo nastavljivi, obenem pa čvrsti, da se prepreči morebitno premikanje otroka med vožnjo. Poleg tega je pomembno, da sedež otroku omogoča dovolj prostora za noge in roke, da se lahko med vožnjo udobno premika. Ko izberete sedež, preizkusite njegovo namestitev in pritrjevanje na svoje kolo, da se prepričate, da ga je enostavno in varno uporabljati.

Otroški sedež Thule RideAlong

Za vse mlade družine je na voljo odličen otroški sedež Thule RideAlong, zasnovan za enostavno uporabo in popolno prilagoditev potrebam najmlajših. Ne glede na to, ali se odpravljate na sproščeno vožnjo po mestnih ulicah ali na daljši izlet, bo otroški sedež RideAlong poskrbel za maksimalno varnost in udobje vašega otroka.

Otroški sedež za kolo Thule RideAlong Lite
Otroški sedež za kolo Thule RideAlong Lite – v trgovinah Extreme Vital

Otroški sedež RideAlong je opremljen s tritočkovnim varnostnim pasom, ki zagotavlja zanesljivo varnost med vožnjo. Poleg tega vključuje inovativen DualBeam sistem, ki spretno absorbira tresljaje in udarce na neravnih terenih, kar omogoča otroku popolno udobje med vožnjo. Varnost in udobje sta na prvem mestu, zato bo Thule RideAlong prava izbira za brezskrbno kolesarjenje z vašim malčkom. Sedež je primeren za otroke starosti od 6 mesecev do 6 let, pri čemer velja maksimalna obremenitev 22 kg.

Otroški sedež Thule Yepp Nexxt Mini

Thule Yepp Nexxt Mini je izjemno lahek in varen otroški sedež, ki združuje udobje in varnost za vašega malčka med kolesarjenjem. S svojo nizko težo je enostaven za uporabo, hkrati pa zagotavlja visok nivo varnosti. Sedež se nahaja tik za krmilom kolesa, kar omogoča vašemu otroku odličen pogled med prijetnimi kolesarskimi izleti v naravi.

Otroški sedež za kolo Thule Yepp Nexxt Mini
Otroški sedež za kolo Thule Yepp Nexxt Mini – v trgovinah Extreme Vital

Proizvajalec Thule z varnostjo ne sklepa kompromisov, zato je opremljen s 5-točkovnim sistemom zapenjanja in magnetno varnostno zaponko z otroško zaščito. Nastavljive nožne opore omogočajo prilagajanje sedeža otrokovi rasti, kar pomeni, da bo vaš otrok lahko užival v vožnji še dolgo časa. Sedež je primeren za otroke med 9 meseci in 3 leti starosti.

Otroški sedež Thule Yepp Nexxt Maxi

Tudi Thule Yepp Nexxt Maxi je lahek in varen otroški sedež, ki združuje udobje in varnost, ki ga med kolesarjenjem potrebuje vaš malček. Sedež otroku omogoča prijetno vožnjo v naravi, saj mu nudi zavetje pred vetrom in insekti, ker je nameščen za sedežem starša, ki ga vozi. S 5-točkovnim sistemom zapenjanja in magnetno varnostno zaponko bo varnost otroka zagotovljena.

Otroški sedež za kolo Thule Yepp Maxi
Otroški sedež za kolo Thule Yepp Maxi – v trgovinah Extreme Vital

Nastavljive nožne opore omogočajo prilagajanje sedeža otrokovi višini, zato bo vaš malček lahko uporabljal kar nekaj časa. Sedež je oblikovan in testiran za otroke v starosti od 9 mesecev do 6 let. Gumirana sedežna podloga ublaži tresljaje in poskrbi za bolj prijetno vožnjo.

Po otroški sedež za kolo v Extreme Vital

Vse zgoraj opisane otroške sedeže za kolo boste našli v trgovinah Extreme Vital. Poleg spletne trgovine lahko obiščete tudi njihove fizične poslovalnice, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Škofji Loki in Radovljici. V specializiranih športnih in kolesarskih trgovinah boste našli vse, kar potrebujete za brezskrbne kolesarske izlete.