Električno kolo

8 prednosti uporabe električnega kolesa

Svet je prepojen s številnimi napravami, ki so se morda zdele še nekaj desetletij nazaj misija nemogoče. Nekatere naprave so postale del našega življenja, saj nam v veliki meri zelo koristijo. Z njimi na primer veliko hitreje in učinkoviteje opravljamo svoja dela. V mislih imamo tudi naprave, ki jih večinoma uporabljamo v prostem času. Tukaj velja izpostaviti električno kolo.

E-kolo ponuja izjemne prednosti. Če vam je kolo na elektriko poznano le približno, se nad njim najverjetneje niste najbolj navdušili. Če pa poznate vsaj nekaj ključnih prednosti, zagotovo razmišljate o nakupu. Predstavljamo vam 8 največjih prednosti e-koles. Prepričani smo, da boste v kratkem izvedeli kaj novega in da boste posledično še toliko bolj prepričani v to, da je električno kolo ustrezna izbira tudi za vas.

1. Učinkovita pomoč pri poganjanju

Električno kolo uporabniku zagotavlja odlično pomoč pri poganjanju pedal. To izjemno dobro vpliva na kolena in stegna. Z uporabo električnega kolesa se lahko hitro poslovite od prepotenih voženj.

Električno kolo Specialized Turbo Vado 3.0
Električno kolo Specialized Turbo Vado 3.0 – na voljo v trgovinah Extreme Vital

Lastnikom e-kolesa ni potrebno skrbeti, če se odpravijo kolesarit na zahtevnejše terene. Kolo učinkovito pomaga pri premagovanju hribov oziroma vzponov, ki jim ne boste povsem kos. Ravno zato je e-kolo dobrodošla izbira za ljudi vseh starosti z različnimi nivoji kondicije. Z električnim kolesom se lahko vozite povsem brezhibno in naredite še več kilometrov, kar pomeni več dogodkov, razgledov, postankov za kosilo in podobno.

2. Fleksibilnost in trajnost

Le z malo truda in brez postanka lahko z električnim kolesom prevozite veliko kilometrov. Z njim se lahko vozite po različnih terenih. Gre namreč za izjemno fleksibilno obliko kolesa, ki je dobrodošlo tudi v mestu. Če se na delo odpeljete s tovrstnim prevoznim sredstvom, odlično poskrbite tudi za okolje.

Izkoristite torej fleksibilnost e-kolesa in njegovo trajnost. Na prvi pogled vam bo kolo delovalo kot drugo običajno kolo, a verjemite, da je v marsičem boljše, če ne celo pametnejše.

3. Za izboljšanje kondicije

Če mislite, da vam električnega kolesa ni treba poganjati, se motite. Takšno kolo je prav tako namenjeno za izboljšanje kondicije pa tudi za mentalno in fizično zdravje.

4. Precejšen prihranek pri denarju

Začetna investicija v električno kolo je sicer nekoliko višja, a na dolgi rok lahko privarčujete precej denarja. Medtem ko bencin za vaš avtomobil ni ravno poceni, lahko za e-kolo kupite cenovno dostopno baterijo, ki vam omogoča prekolesariti kar nekaj kilometrov. Za uporabo električnega kolesa prav tako ne potrebujete nobenega posebnega dovoljenja in zavarovanja.

5. Prihodnost prevoza

V nekaterih državah – zlasti na jugovzhodu Azije, so električna kolesa že postala vodilna prevozna sredstva ljudi. To je še posebej koristno za okolje.

Žensko električno kolo Giant Explore E+ 2 STA
Žensko električno kolo Giant Explore E+ 2 STA – na voljo v trgovinah Extreme Vital

Ker je e-kolo za okolje prijazna oblika prevoznega sredstva, verjamemo, da bo tudi pri nas zasenčilo prevozna sredstva, ki okolje precej onesnažujejo. Predvsem zato je e-kolo prevozno sredstvo prihodnosti.

6. Boljša kakovost zraka

Omenili smo že, da je električno kolo izjemno prijazno sredstvo; ne samo do uporabnika, temveč tudi do okolja. Z njim bi v veliki meri lahko poskrbeli za veliko bolj kakovosten zrak. V primerjavi z motornimi kolesi in avtomobili kolo na elektriko namreč oddaja veliko manj škodljivih snovi.

7. Široka paleta modelov

Če mislite, da vam je na trgu na voljo samo en model e-kolesa, se motite. Izbirate namreč lahko med številnimi modeli. Najpomembneje je, da model kolesa ustreza vsem vašim potrebam. Če e-kolesa po vaši meri še ni na trgu, ga lahko pričakujete kaj kmalu. Z današnjo tehnologijo ni prav nič nemogoče.

8. Hiter in enostaven nakup

Ko vam bo povsem jasno, kateri model e-kolesa želite imeti, je vse ostalo sila preprosto. Izbrati morate še primerno kolesarsko trgovino, kjer je na voljo veliko kakovostne pa tudi cenovno dostopne ponudbe. Priporočamo obisk specializirane prodajalne s kolesi Extreme Vital, kjer vam pri nakupu novega kolesa pomagajo strokovno podkovani prodajalci.

Postregli smo vam s ključnimi prednostmi e-koles. Sicer pa prednosti lahko najbolje občutite tako, da sedete na e-kolo in z njim naredite nekaj krogov. Ko se boste soočili z njim, smo skoraj prepričani, da ga boste želeli imeti tudi sami.