Otroški poganjalec

TOP ponudba otroških poganjalcev

Poganjalci so v zadnjem desetletju povsem zasenčili otroška kolesa s pomožnimi koleščki. Ponudbe na trgu je vse več, zato morajo biti starši pri izbiri še toliko previdnejši. Napačni izbiri se lahko najlaže izognete tako, da najprej preverite, kaj vam ponuja trg in ponudbo med seboj temeljito primerjajte.

Otroški poganjalci so otroška vozila brez pedal in delujejo na nožni pogon. Ker se otrok poganja z nogami, na ta način odlično razvija ravnotežje in lahko veliko hitreje »preklopi« na pravo kolo, ne da bi si pri tem pomagal s pomožnimi kolesi.

Na trgu so na voljo poganjalci iz lesa ali kovine. Leseni poganjalec je precej lažji od kovinskega in kot takšen enostavnejši za krmiljenje. Pri izbiri poganjalca se je poleg materiala potrebno osredotočiti zlasti na velikost, ki je praviloma pogojena s starostjo malčka. Bistveno je, da otrok med sedenjem na poganjalcu lahko brez težav doseže tla. Vozilo z otrokom lahko raste – to omogoča nastavljiva višina sedeža.

Ne pozabite preveriti niti kakovosti gum poganjalca. Izbirate lahko med manj učinkovitimi, ki niso polnjene z zrakom, in med takšnimi, ki spominjajo na tiste pri otroških kolesih. Za vožnjo po manj urejenih terenih, na primer po pesku ali travniku, izberite profilirane gume, saj omogočajo bistveno boljši oprijem. Za vožnjo po asfaltu pa so ustrezne bolj gladke gume.

Nekateri poganjalci so na prvi pogled skoraj takšni kot navadna kolesa, le da nimajo pedal. Na razpolago pa imate tudi takšne, ki jih krasijo priljubljeni liki iz risanih serij, ne nazadnje si lahko izberete celo poganjalca v obliki avta ali motorja.

Spoznajte specializirano trgovino s športno opremo Extreme Vital, kjer lahko izbirate med bogato ponudbo otroških poganjalcev! Na voljo so poganjalčki priznanih proizvajalcev in blagovnih znamk, tako so vam na voljo poganjalci Cruzee, Woom, Dema in Specialized. Več o njih smo vam zaupali v nadaljevanju.

1. Otroški poganjalci Cruzee

Poganjalci Cruzee so primerni za otroke stare med 3 in 6 leti. So izjemno lahko, saj tehtajo le 1,9 kilograma. Najustreznejši so za malčke z višino med 60 in 120 centimetri. Okvir poganjalca je žive barve, kar je prava paša za otrokove oči. Višina sedeža in krmila je prilagodljiva.

Otroški poganjalec (rdeč)
Otroški poganjalec (rdeč) – na voljo v trgovinah Extreme Vital

Poganjalec Cruzee ima nizek okvir, kar malemu kolesarju ponuja popoln nadzor. Nizkoprofilne osi koles poskrbijo, da otrok po kolenih ni popraskan. Sedež je narejen iz izjemno udobne podloge iz uretan pene. Gume pogajalca so iz EVA pene, ki so zasnovane proti predrtju. Krmilo in vilice vozila Cruzee pa so izdelane iz aluminija.

2. Otroški poganjalci Woom

Poganjalci Woom so odlična izbira za seznanitev otroka s prečudovitim svetom kolesarstva. Tovrstno otroško vozilo ima izjemno učinkovito zasnovo – otrok zlahka lahko skoči nanj in se odpelje, čeprav na njem morda sedi šele drugič.

Poganjalec Woom (moder)
Poganjalec Woom 1 (moder) – na voljo v trgovinah Extreme Vital

Poganjalci Woom so izjemno lahki in okretni. Njihova posebnost je tudi zadnja zavora. Z njo se vaš malček lahko priuči veščin, ki jih bo kasneje potreboval pri vožnji s pravim kolesom. Ročka zavore je prilagojena otroški velikosti rok, krmilo pa je najmanjše v svoji kategoriji in je torej kot nalašč za najmlajše in najmanjše kolesarčke. Do nezaželene blokade prednjega kolesa ne more priti, saj ima krmilo blokado.

Sedež poganjalčka Woom je popolnoma prilagojen otroški geometriji. Ima dodatne ojačitve za morebitno naslanjanje na steno. Varnost in uporabnost sta sinonim za Woomova otroška vozila. Sicer pa je poganjalček primeren za vse otroke stare med 1,5 in 3,5 let oziroma velikosti od 78 do 100 centimetrov. Teža poganjalčka znaša 3 kilograme.

3. Otroški poganjalci Dema

Poganjalci Dema so najhitreje prepoznani po svojem izjemno atraktivnem izgledu. Vozila so prilagodljiva v velikosti višine krmila in sedeža. Namenjena so otrokom od 3 do 6 let starosti oziroma otrokom z višino 60 do 120 centimetrov.

Poganjalec Dema (roza)
Poganjalec Dema (roza) – na voljo v trgovinah Extreme Vital

Poganjalci Dema imajo nizek okvir, kar malčkom omogoča popolno kontrolo nad vozilom ter večjo samozavest. Preprečevanje prask po otroških kolenih zagotavljajo nizkoprofilne osi koles. Teža poganjalcev Dema je 3,7 kilograma.

Po poganjalec v Extreme Vital

Izpostavili smo torej tri najvidnejše blagovne znamke poganjalcev – Cruzee, Woom ter Dema – in tipične karakteristike njihovih TOP otroških vozil. A ne glede na to, kateremu proizvajalcu boste dali največ kljukic, ne pozabite, da poganjalci na sploh niso primerni za uporabo na javnih cestah, prometnih cestah, klancih, strmih dovozih, stopnicah in podobnih površinah.

Pri vožnji z njim mora otrok na glavi obvezno imeti čelado. Zagotovo vas bodo na to opozorili tudi v prodajalni Extreme Vital, kjer so vam po dostopni ceni na voljo otroški poganjalci priznanih proizvajalcev. Njihovo ponudbo si lahko ogledate tudi na spletu – v spletni trgovini.