Kolesarski nahrbtnik

5 vrhunskih kolesarskih nahrbtnikov

Zlasti gorski kolesarji s seboj na kolesarske ture vzamejo še kako koristne nahrbtnike. Cestni in treking kolesarji v ta namen večinoma raje uporabljajo priročne torbe in torbice, podobno pa velja tudi za mestne kolesarje. In zakaj se za nahrbtnike večinoma odločajo le gorski kolesarji? Ker imajo s seboj praviloma veliko več stvari in skoraj vse so nujno potrebne.

V nadaljevanju vam predstavljamo pet modelov kolesarskih nahrbtnikov, ki vas definitivno ne bodo razočarali. Nasprotno, prepričani smo, da boste nad njimi navdušeni.

1. Deuter: Nahrbtnik Race EXP Air 14+3L

Največja prednost nahrbtnika Race EXP Air 14+3L se skriva v njegovem volumnu, prostoru in hrbtišču Aircomfort Flexlite, ki učinkovito kombinira zračnost, lahkotnost in nizko težo nahrbtnika. V hrbtišče je vpet elastični okvir, ki je med vožnjo povsem nemoteč, obenem odlično pripomore k zračnosti. Žepi so kolesarsko razporejeni. To pomeni, da so tam, kjer jih kolesar najbolj pričakuje.

Kolesarski nahrbtnik Deuter Race EXP Air 14+3L
Deuter Race EXP Air 14+3L – Extreme Vital

Nahrbtnik vključuje prostor za 3-litrski meh, varnostno lučko, najrazličnejše nastavke za očala ter možnost za pritrditev kolesarske čelade. Na voljo je v dimenziji 46 x 26 x 18 centimetrov, njegova cena pa je zelo dostopna.

2. Thule: Nahrbtnik Rail Pro 12L

Kolesarski nahrbtnik Rail Pro blagovne znamke Thule je izdelan iz obstojnega in pred obrabo odpornega najlona, ki je izjemno lahek in dobro diha. Sistem za preprosto pitje ReTrakt omogoča, da med kolesarjenjem ostanete hidrirani. Vključen je tudi meh za vodo Hydrapak 2,5 litra. V glavni predal lahko spravite vse svoje pripomočke in potrebščine. Ločeni predalčki se nahajajo v notranjosti glavnega žepa, vanje pa lahko varno shranite različne drobnarije.

Kolesarski nahrbtnik Thule Rail Pro 12L
Thule Rail Pro 12L – Extreme Vital

Nahrbtnik ima še prednji žep z zadrgo, kamor lahko shranite telefon in ga imate na ta način na dosegu roke. Za učinkovito shranjevanje dodatnih kosov oblačil je na vrhu nahrbtnika na voljo zunanji razširljiv prostor. Njegove dimenzije znašajo 25 x 17 x 45 centimetrov.

3. Vaude: Nahrbtnik Tremalzo 18

Ženski kolesarski nahrbtnik Tremalzo 18 (Vaude) vključuje AEROFLEX 3D in 4-smerno raztegljivo hrbtišče z integriranim prožnim jeklenim okvirjem. To zagotavlja izjemno zračnost ter stabilnost. Naramnice nahrbtnika so mehke, oblazinjene in anatomsko oblikovane. Vključen je okolju prijazen vodoodbojni premaz. Če nahrbtnik ni poln, za stabilizacijo vsebine poskrbi vrhnji kompresijski trak. Obseg nahrbtnika se po možnosti lahko razširi.

Kolesarski nahrbtnik Vaude Tremalzo 18
Vaude Tremalzo 18 – Extreme Vital

Za napeljavo cevi hidracijskega meha poskrbi sternum trak, ki se namesti čez prsa. Pas okrog bokov in naramnice so ergonomsko zasnovani – zlasti za ženske in manjše osebe. Vključen je velik glavni predal z zadrgo. V prednjem delu je nameščen notranji organizator za orodje in druge pripomočke. Vključeno je tudi držalo za ključe in držalo za tlačilko. Ob strani sta dva mrežasta žepa.

4. Evoc: Nahrbtnik Ride 16L

Kolesarski nahrbtnik Ride 16L blagovne znamke Evoc vsebuje udobno ter zračno oblazinjeno hrbtišče AIR PAD System – s petimi prezračevalnimi kanali. Naramnice so nastavljive z zračno mrežo in velikimi prezračevalnimi luknjami, ki omogočajo, da nahrbtnik ostane na svojem mestu ter omogoči optimalno zračnost tudi na predelu ramen.

Kolesarski nahrbtnik Evoc Ride 16L
Evoc Ride 16L – Extreme Vital

Za popolno namestitev nahrbtnika poskrbi nastavljiv pas. Vključen je prostor za organizacijo orodja, rezervnih delov in drugih pripomočkov, in sicer v glavnem predalu. Njegove dimenzije so 24 x 49 x 14 centimetrov, medtem ko njegova teža znaša zgolj 600 gramov.

5. Camelbak: Nahrbtnik MULE 12L

Kolesarski nahrbtnik Camelbak MULE 12L vključuje Air Director™ zračno hrbtišče in sistem Quick Link™ za enostavne uporabe cevi za hidracijo. Novi Crux hidracijski sistem poskrbi za optimalen pretok tekočine in enostavno pitje (20 % več tekočine po požirku, brez kapljanja). HydroGuard™ tehnologija preprečuje polivanje ter zavira razvoj bakterij v cevi, vključena je tudi PureFlow™ hidracijska cev.

Kolesarski nahrbtnik Camelbak MULE 12L
Camelbak MULE 12L – Extreme Vital

Za enostavno pritrditev cevke za tekočino poskrbi Magnetic Tube Trap™, zunanji kavlji za transport čelade pa omogočajo dostop brez oviranja do vsebine nahrbtnika. Raztegljiv predalnik je namenjen shranjevanju dodatnih kosov oblačil, odsevni dodatki pa za bistveno boljšo vidnost pri slabši svetlobi. Odstranljiv pas za stabilizacijo ohranja vse na mestu med poskočno vožnjo, membrana med stranicami omogoča nizek profil za lažje vlaganje meha v nahrbtnik. Naramnice so narejene iz koži prijaznega materiala, ki ne draži kože, obenem pa je trpežen, zračen in udoben.